szerző:
Eduline

Idén kezditek az egyetemet, főiskolát, de nem tudjátok, hogyan kell diákigazolványt igényelnetek? Érdemes időben elindítani az igénylést, az előző tanévre érvényesített igazolvány ugyanis csak október végéig jó. Érvényes diákigazolvány nélkül pedig nem érdemes diákjegyet venni - több ezer forintos büntetés lehet a vége.

©

Elsőéves hallgatóként csak a beiratkozási procedúra után tudtok diákigazolványt igényelni.

A diákigazolvány igénylése az okmányirodában kezdődik, ahol fotót készítenek és aláírásmintát vesznek. Az ott kapott adatlappal indítható el az igénylési folyamat a Neptunban, az Ügyintézés/Diákigazolvány igénylés fül alatt.

Ha az igazolvány kész, szintén a Neptunban tájékoztatnak róla, és az intézményben átveheted.

Fontos: a tavalyi diákigazolvánnyal csak október végéig veheted igénybe a kedvezményeket, ha később is így próbálasz spórolni (érvényes diákigazolvány nélkül) több ezres büntetést kaphatsz.

Meddig kell aláírni a hallgatói nyilatkozatot: enélkül nem kezdhetitek el az egyetemet

Függetlenül attól, hogy nappali, esti vagy levelező munkarendben, alap-, osztatlan vagy mesterszakon, esetleg felsőoktatási szakképzésen tanultok majd, ha államilag finanszírozott képzésre szeretnél járni, alá kell írnod a hallgatói nyilatkozatot. Függetlenül attól, hogy nappali, esti vagy levelező munkarendben, alap-, osztatlan vagy mesterszakon, esetleg felsőoktatási szakképzésen tanultok majd, ha államilag finanszírozott képzésre szeretnél járni, alá kell írnod a hallgatói nyilatkozatot.