szerző:
Eduline

Nem vezetik be 2019-ben az új Nemzeti alaptantervet, már jövőre emelkednek a hallgatói ösztöndíjak, áprilistól ismét lehet TELC-nyelvvizsgát tenni – ezek voltak a hét legfontosabb oktatási hírei.

2019-es rangsor: ezek a legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti a gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított HVG-rangsor élén a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara áll. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Jó hír a nyelvtanulóknak: áprilistól újra lehet majd TELC-nyelvvizsgát tenni

A TELC frankfurti központja a Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal (TIT) ugyan szerződést bontott, de saját képviselettel folytatja a vizsgáztatást. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Döntöttek: több pénzt kapnak az egyetemisták jövőre, emelkedik a hallgatói normatíva

Már jövőre emelkedik a hallgatói normatíva - és azzal együtt az ösztöndíjak - összege a felsőoktatási törvény elfogadott módosítása miatt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Nem vezetik be 2019-ben az új alaptantervet

Az új Nemzeti alaptanterv (Nat) 2019-es bevezetésére nem fog sor kerülni – jelentette ki Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának fideszes elnöke a bizottság hétfői ülésén. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Így érdemes középiskolát választani: mit lehet kideríteni az intézményekről?

Némi internetes kutatással még a nyílt nap előtt számtalan dolgot meg lehet tudni a kiválasztott középiskolákról. Milyen dokumentumokat érdemes letölteni az iskolai oldalról, miről árulkodik az intézmény Facebook-oldala, Youtube-csatornája vagy Instagram-profilja? A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Tucatszám kapja a leveleket Orbán Viktor a CEU-s hallgatóktól és oktatóktól

Száz egykori és jelenlegi CEU-s hallgató, oktató, alkalmazott és hozzátartozóik küldtek személyes levelet Orbán Viktornak arról, hogyan forgatta fel az életüket a CEU bizonytalan helyzete. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Hiába írták alá több mint 5700-an a diákok petícióját, jön a szigorítás

Már több mint 5700-an írták alá azt a petíciót, amelyet a nyár elején indítottak végzős középiskolások: azt szeretnék elérni, hogy a 2019-es érettségin is használhassák a kronológiát tartalmazó atlaszokat. Pedig az Oktatási Hivatal már közölte: mindössze háromféle, kronológia nélküli atlasz közül választhatnak majd. A teljes cikket itt olvashatjátok el.