szerző:
Eduline

Elrendelte a nyomozást a Szegedi Járási Ügyészség a szegedi egyetemi piramisjáték néven elhíresült ügyben – írja a...

©

Elrendelte a nyomozást a Szegedi Járási Ügyészség a szegedi egyetemi piramisjáték néven elhíresült ügyben – írja a Délmagyarország.

A HVG májusban egy, a birtokába jutott hangfelvétel alapján számolt be arról, hogy a szegedi egyetemistáknak tíz százalékot kellett visszafizetniük a hallgatói önkormányzattól kapott munkáért járó fizetésből, emellett öt embert kellett maguk alá szervezniük, így akarta beépíteni a diákokat a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe Mechler Ákos, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsészkari hallgatói önkormányzatának akkori (2010/2011) elnöke.

Az egyesület tagadja a vádakat. Az ügyészség május végén bekérte a hangfelvételeket és a rendelkezésre álló iratokat, Szabó Gábor, az SZTE rektora pedig ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

Kényszerítés alapos gyanúja miatt indult meg a nyomozás az ügyben, mert az ügyészség úgy látta, hogy a mozgalomba való belépés nem önkéntes volt, hanem fenyegetés hatására történt – mondta a Délmagyarországnak Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.