szerző:
Eduline

Lemondásra szólította fel egy tüntető Hoffmann Rózsát, aki egy uniós program nyitó eseményén mondott ünnepi beszédet...

Hoffmann Rózsa Kecskeméten. Megzavarták a beszédét
©

Lemondásra szólította fel egy tüntető Hoffmann Rózsát, aki egy uniós program nyitó eseményén mondott ünnepi beszédet szombaton - írja a hvg.hu. Egy megafonba beszélő fiatal lány zavarta meg Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szombati beszédét. A a hvg.hu tudósítója szerint a lány lemondásra szólította fel az államtitkárt, majd kiment a teremből - az erről készített videót itt nézhetitek meg.

Hoffmann Rózsa szombaton délelőtt a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének Szent István Gimnáziumban tartott rendezvényét vett részt, ahol az iskola dísztermében beszédet tartott az uniós finanszírozású Tehetséghidak Program nyitó rendezvényén. Szombaton több középiskolában kezdtek ülősztrájkba, a dunakeszi eseményekről szóló összefoglalónkat itt olvashatjátok.

Nem ez az első eset, hogy Hoffmann fellépését, beszédét megzavarják. Az államtitkár csütörtökön részt vett a kecskeméti Piarista Általános Iskola és Gimnázium nagytermében, a Kölcsey Kör rendezvényén. Hoffmann a köznevelési és felsőoktatási rendszer megújításáról tartott előadást, amelynek kezdetére a Kölcsey Kör tagjain kívül közel kétszáz főiskolás hallgató táblákkal és transzparensekkel megtöltötte a termet. A rendezvényt megelőzően a diákok flashmobot tartottak, amelyen a magukkal hozott rózsákat összetörték.