szerző:
Eduline

Annyire kedvezni akartak a TE-nek, hogy még a Déli pályaudvar elbontása is felmerült.

©

Ahogy korábban beszámoltunk róla, több mint 40 milliárd forintos kerettel bővitik és fejlesztik a Mocsai Lajos által vezetett Testnevelési Egyetemet - ehhez csak a kormány másik kivételezett egyeteme, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre fordított források mérhetők.

Brutális összegből fejlesztik Mocsai Lajos egyetemét

A Testnevelési Egyetembe több mint 44 milliárd forintot csatornáz be a kormány, melyből számos sportlétesítmény és oktatási részleg is épül. Rengeteg pénzt különítettek el a TE campusának bővítésére és fejlesztésére: tavaly már döntött a kormány 36,8 milliárd forint biztosításáról, amivel felvásárolhattak számos területet az intézmény Csörsz és Alkotás utcai terjeszkedéséhez, ezt ugyan hatályon kívül helyezték, ám egy friss döntés értelmében már emelt összeget, 44,3 millárd forintot fordítanak az építkezésekre és fejlesztésekre - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

Az egyetem számos új sportlétesítményt kap, ennek ára, hogy kiszorul a Csörsz-Alkotás utcák találkozásánál a Sportkórház, valamint a tervek szerint a MÁV is jelentős területeket adhat az építkezéshez. Ennek részeként kap új sportcsarnokot is a TE, mely tavaly váratlanul, az éjszaka közepén égett le, épp használaton kívül.

Az eredeti koncepciók arról szóltak, hogy a bővítés miatt a MÁV-hoz tartozó Déli pályaudvar is bontásra lesz ítélve, funkcióit Kelenföldre csoportosították volna át. Pénteken viszont azt írj a vs.hu Gyetvai Árpád, a TE fejlesztésével is foglalkozó miniszteri biztos válasza alapján, hogy a TE is kap területet, de az utasok is vonatozhatnak.

Egyelőre nincs kőbe vésve a terv, a várható kivitelezés 2018-2022 közöt történik.