szerző:
Eduline

Egyre több online könyváruház vezet be könyvtári szolgáltatásokat, többek között az Amazon.

©
Egyre több online könyváruház vezet be könyvtári szolgáltatásokat, többek között az Amazon. A diákok még mindig szívesen kölcsönöznek könyveket, ezzel ugyanis tízezreket spórolnak – számolt be a Huffington Post.

Persze ugyanerre a célra vannak az egyetemi és városi könyvtárak is, így azonban otthonról lehet megrendelni a kiválasztott jegyzeteket, a kiadványokat (5-7 dollárért) házhoz is szállítják - ráadásul így olyan szakkönyvekhez is hozzá lehet jutni, amelyeket a helyi könyvtárak még nem vettek meg. A kölcsönzéssel a könyv árának háromnegyedét lehet megspórolni, vagyis egy 100 dolláros könyvet körülbelül 25 dollárért lehet kivenni.

A rendszer előnye még, hogy 130 napon, vagyis egész szemeszterben a hallgatóknál maradhat a tankönyv, nem kell havonta meghosszabbítani. Plusz díjat csak akkor kell fizetni, ha rosszabb állapotban küldik vissza a kiadványt, mint ahogy megkapták, vagy késnek a postázással. Az Amazon európai egyetemistáknak egyelőre nem kölcsönöz, egy amerikai ismerős segítségével azonban megkaphatjátok a magyarországi könyvesboltokból és könyvtárakból beszerezhetetlen könyveket.

Öt évvel ezelőtt a Campus Book nevű egyetemi könyvkiadó kínált először a piacon hasonló szolgáltatást, amely hamar népszerűvé vált. Egy felmérés szerint 2010 óta a diákok legalább 15 százaléka kölcsönkönyvekből tanul az egyetemen. Mennyibe kerül az iskolakezdés? Összefoglalónkat itt olvashatod.