szerző:
Eduline

Különös videót készített egy harmadéves kanadai joghallgató lány: a University of Calgary diákja a felvétellel 16...

"Dear Me" - 16 éves önmaguknak üzennek a joghallgatók
©

Különös videót készített egy harmadéves kanadai joghallgató lány: a University of Calgary diákja a felvétellel 16 éves önmagának üzen. Arra buzdítja énjét, hogy még csak véletlenül se jelentkezzen jogi egyetemre – adta hírül a Huffington Post.

A videón Jon Ng csoporttársai is szerepelnek, akik mind a jogi képzés nehézségeiről panaszkodnak – többek között arról, hogy a sok tanulás miatt nem marad idejük a családjukra és a barátaikra.

„Egy csomó videó kering a neten, amelyeken a diákok agyba-főbe dicsérik a jogi egyetemet. Szerettem volna egy kicsit más oldalról is megmutatni a képzést, ezért kivételesen nem a pozitívumokat, hanem a nehézségeket emeltem ki, hiszen azokból is van bőven” – magyarázta Jon Ng.

A videót természetesen nem kell komolyan venni, az ötletgazda paródiának szánta. Mintául a David Cornfield Alapítvány korábbi felvétele szolgált, amely melanoma veszélyeire hívta fel a figyelmet. Nem Jon Ng az egyetlen, aki 16 éves énjének üzent: egy nemrég megjelent könyvben sztárok adnak tanácsot kamaszkori önmaguknak – a kiadványról bővebben itt olvashatsz.