szerző:
Eduline

Alkalmazott tudományok egyetemeként működhet január 1-jétől a Budapesti Metropolitan Főiskola. Az intézmény több lehetőséget is lát a rang elnyerésében.

©
Nem csak névváltoztatáson esett át a a Metropolitan Főiskola, de január 1-jétől a státusza is megváltozik, elnyerte ugyanis az egyetemi rangot. Az alkalmazott tudományok egyeteme ranggal az intézményben végzett diákok diplomájának piaci értéke nő, az iskola számára pedig számos nemzetközi lehetőség nyílik meg.

Az egyetemi rang segíti az intézmény Magyarországon kívüli terjeszkedését, emellett a külföldi hallgatók számának emelkedésére is számít a főiskola – írták közleményükben.

A Budapesti Metropolitan Főiskola Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye. Két karon, négy fő képzési területen - kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet - folyik képzés, alap- és mesterfokon, illetve másoddiplomás képzési szinten.

A főiskolának jelenleg mintegy 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a Metropolitan Regionális Tudásközpontjában is részt vehetnek az oktatásban.