szerző:
Eduline

Mesterképzésen vagy osztatlan képzése tanultok, és szívesen kutatnátok külföldön? Mától ismét jelentkezhettek a Campus Mundi egyik pályázatára, amelynek segítségével rövid tanulmányutat szervezhettek külföldre. Érdemes megpróbálni, mutatjuk a feltételeket.

©

A pályázat célja, hogy kiemelkedő képességű és tanulmányi teljesítményű hallgatók az itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő rövid külföldi tanulmányúton vegyenek részt. A nyertes hallgatók kutatási vagy művészeti tevékenységet folytathatnak külföldön, nemzetközi szakmai versenyen vehetnek részt, intenzív szakmai kurzusra jelentkezhetnek (kivétel nyelvi kurzus), illetve külföldi nemzetközi tudományos konferencián tarthatnak előadást vagy poszterprezentációt.

Kik jelentkezhetnek?

Bármely Erasmus+ programban részt vevő (Erasmus+ charterrel rendelkező) magyarországi felsőoktatási intézmény magyarországi képzési helyén tanuló hallgatója nyújthat be pályázatot, aki:

  • mesterképzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik;
  • osztatlan képzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 7 lezárt aktív félévvel rendelkezik;
  • doktori képzésen folytat tanulmányokat, és 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik; vagy abszolvált, még nem jelentkezett be fokozatszerzési eljárásra, de a megpályázott tevékenység idején doktorjelölti jogviszonya lesz; vagy a fokozatszerzési jelentkezését elfogadták.

A pályázati feltételekről és a jogosultak köréről bővebben itt olvashattok.

Mennyi időt tölthettek külföldön?

A rövid tanulmányút időtartama legalább 2 nap, legfeljebb pedig 30 nap lehet az utazási napokon kívül. 

Hová jelentkezhettek?

Bármely olyan külföldi intézménybe (akkreditált felsőoktatási intézmény, kutatóintézet, múzeum, levéltár stb.) vagy nemzetközi tudományos konferenciára, szakmai versenyre kiutazhattok, amelyet szaktanárotok (szakvezetője/tanszékvezetője/intézetvezetője) vagy témavezetőtök jóváhagyott.

Szuper külföldi ösztöndíjra pályázhattok, itt van egy jó lehetőség

Szívesen tanulnátok külföldön egy félévig? A szakdolgozatotokon dolgoztok, és jól jönne egy külföldi kutatási lehetőség? Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Csehország és Szerbia (ezutóbbiak csak különösen indokolt esetben fogad Freemover pályázókat az őszi félévben) felsőoktatási intézményeiben is tanulhattok. Legyen ez tanulmányi vagy oktatási célú mobilitási ösztöndíj a 2018/2019-es tanév őszi félévére már pályázhattok.