szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan visszatérnek az első hallgatók az egyetemekre a vírushelyet után az Egyesült Királyságban. Azonban szigorú szabályok mellett léphetnek csak be az intézményekbe.

Bár a legtöbb hallgatónak csak ősszel kezdődik az egyetem, az állatorvosok például már visszatértek a Nottinghami Egyetemre - írja a BBC. A tervek szerint az egyetem elfogadja a „buborék” rendszert, amelyben azt jelenti, hogy a hallgatók kis csoportokban együtt élnek és együtt tanulnak. 

Bár az intézmény inkább kis háztartásoknak, mintsem buborékoknak ezeket a közösségeket, de az elv ugyanaz: a rendszer korlátozza a fertőzés terjedését azáltal, hogy a diákok kis csoportokban maradnak és egyes csoportok sem érintkeznek egymással.

A jelenlegi tervek szerint a 3-10 diákból álló háztartásokban nem lesz szükség távolságtartásra vagy maszkviselésére, de ha kisebb csoportok találkoznak, akkor a diákoknak be kell tartaniuk a szabályokat.

A magyar egyetemek közül sokak még nem döntöttek, de vannak olyan intézmények, ahol már most tudják, hogy nem a hagyományos formában indul meg a követkő félév. Persze olyanok is vannak, akik már most tudják, hogy a tanteremi oktatással kezdik meg az őszi szemeszert, persze a legtöbb magyar intézmény igyekszik felkészülni egy esetleges második hullámra is.

Kik jelentkezhetnek pótfelvételin? Itt vannak a szabályok

A 2020-as év a pótfelvételin is hoz majd változásokat, bár még konkrét részletekről nem, azért a jelentkezés szabályairól lehet tudni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!