szerző:
Eduline

Lejárt egyéves mandátuma, de továbbra is netminiszterelnökként folytatja tovább a munkát Horváth Dávid, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója.

Horváth Dávid

A kampányverseny szervezői egyelőre nem írnak ki új választást, így továbbra is Horváth Dávid viseli a netminiszterelnöki címet - egyik legfontosabb terve az elektronikus HÖK-választás bevezetése a felsőoktatási intézményekben. "Nem volt könnyű dolgom, folyamatosan egyik szervezettől a másikig jártam, hogy össze tudjam tenni az elektronikus választás különböző szintjeinek lehetőségét. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáján (HÖOK) vetettem fel, hogy érdemes lenne foglalkozni az elektronikus HÖK-választások lehetőségével. Természetesen megmaradna a papíralapú szavazás, de kiegészülne egy online felülettel” – mondta.

A netminiszterelnök szerint a BME Villamosmérnöki Karán 2010 őszén már lebonyolítottak egy elektronikus szavazást, ahol 15-20 százalékkal sikerült növelni a részvételi arányt.

Több mindenre lehetne használni a diákigazolványt

Horváth Dávid és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája emellett gyorsított eljárásban biztosítaná a felsőoktatásban tanulóknak az ügyfélkapus regisztrációt, a rendszerhez ugyanis egyre több szolgáltatás kapcsolódik.

A diákigazolvány funkcióját is kibővítenék – a hallgatók a kártyával jelenleg csak jogviszonyukat tudják igazolni, a gyakorlatban egy-egy szolgáltatás igénybevételekor az adott intézmény újabb azonosító kártyát állít ki.

"Azt szeretném, hogy az egységes állampolgári kártya kidolgozásánál egyeztetés legyen a hallgatókkal a diákigazolvány funkciójáról és a hozzá csatolható kedvezmények kezeléséről" – mondta.

eduline