szerző:
Eduline

Mit történik akkor, ha nem sikerül az egyetemi-főiskolai felvételi? Semmi rossz - legalábbis ez derül ki az eduline olvasóinak hozzászólásaiból.

Nem kell kétségbe esni, ha nem sikerül a felvételi, lehet, hogy a végén még jobban is jártok, mint ha elsőre bekerültetek volna a kiválasztott szakra - üzenik az izguló felvételizőknek az eduline olvasói. A kommentek közül válogattunk.

A 2017-es felvételi ponthatárok teljes listáját itt találjátok.

Tavaly én is kétségbe voltam esve, mert 10 ponttal lecsúsztam.. de aztán rájöttem, hogy valami haszna volt, mert igazából nem is szerettem volna azt a szakot. Elkezdtem egy OKJ-s képzést, és így több időm maradt gondolkodni, mit is szeretnék csinálni a jövőben. :) Mára már határozott elképzelésem va,n és úton vagyok a cél felé! :) Ne adjátok fel, ha nem sikerül most.. mindennek oka van, higgyétek el!

Én kihagytam egy évet és újraérettségiztem.
Megérte - ledoktoráltam.

Nekem idén ez volt, hihetetlenül kétségbe voltam esve. De elkezdtem dolgozni. Utólag visszagondolva nagyon hálás vagyok ezért az évért. Nagyon sokat változtam pozitív irányba, nagyon sok jó emberrel találkoztam, akik azóta a barátaim. Megtaláltam azt, amit szeretek csinálni, rengeteg célom lett, ami előtte nem volt. Most már végre érzem azt is, hogy jó irányba haladok. Most pedig várom a pontokat, újra jelentkeztem. Szóval fel a fejjel, ha idén nem jön össze, lehet, hogy egy nagy ajándékot kaptok az élettől!

Nem a világvége. Újraérettségiztem, újrafelvételiztem, felvettek.
Úton a cél felé

A 2017-es felvételi ponthatárokról itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Otthon sírás: mit tehet az, akit nem vesznek fel? Videó

A ponthatárok kihirdetésének időpontja egyre csak közeleg. Megkérdeztünk néhány várakozó diákot, hogyan fogják megünnepelni ha felveszik, vagy esetleg mi a B terv, ha nem sikerül. Reméljük, azért sírni nem fog senki.