szerző:
Eduline

Hogyan változnak az előrehozott érettségi szabályai? Vizsgázhatnak-e májusban a 10. és a 11. évfolyamosok? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

2014-től csak a tavaszi vizsgaidőszakban lehet előrehozott érettségit tenni, és csak néhány tárgyból
©

Úgy hallottam, hogy jövőre már csak néhány tantárgyból lehet előrehozott érettségit tenni. Én informatikából szeretnék vizsgázni jövő októberben. Van erre lehetőség?

Informatikából 2014-től is lehet előrehozott érettségit tenni – ezen kívül élő idegen nyelvekből és latinból lehet a 12. év vége előtt írásbelizni és szóbelizni. Hogyan változnak a következő években az érettségi szabályai? Részletes összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

Ennek ellenére a 2014. októberi-novemberi vizsgaidőszakra nem jelentkezhetsz, a másik fontos változás ugyanis az, hogy 2014-től csak májusban-júniusban lehet előrehozott érettségit tenni.

Kivétel persze van: azok a diákok, akik a középiskolai tanulmányok alatt középszinten előrehozott érettségi vizsgát tettek informatikából, latinból vagy idegen nyelvből, a rendes érettségi vizsgájuk vizsgaidőszaka előtt ezekből a tárgyakból jelentkezhetnek szintemelő érettségire, a május-júniusi és az október-novemberi vizsgaidőszakban is.