szerző:
MTI

Kiegészült a jövő februárban induló képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztató: a kézirat nyomdai...

Kiegészült a jövő februárban induló képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztató: a kézirat nyomdai leadás után a Szegedi Tudományegyetem egy új mesterképzési szak, a pénzügy indítására kapott engedélyt, így erre is jelentkezhetsz november 15-ig. A legfontosabb jelentkezési tudnivalókat itt találod.

A felvi.hu-n találod a tájékoztatóban megjelent adatok korrekcióját is, de érdemes megnézni az érintett felsőoktatási intézmények honlapját is. A 2012-es keresztféléves felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje 2011. november 15. Az egyházi felsőoktatási intézmények hitéleti képzéseire azonban nem ezek a határidők vonatkoznak, illetve azokra nem a központilag kiadott felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon kell jelentkezni. Hogyan lehet elrontani a jelentkezési lap kitöltését? A leggyakoribb hibákról itt olvashatsz.

A felsőoktatási felvételi eljárásban kilencezer forint alapdíjat kell fizetned, ez három képzés megjelölését foglalja magában. Ha további képzésekre jelentkezel, annak jelentkezési helyenként kétezer forint kiegészítő díjat kell fizetned. Ha olyan képzést is megjelölsz, ahol a felsőoktatási intézmény alkalmassági, gyakorlati vagy felvételi vizsgát tart, külön eljárási díjat kérhetnek tőled. Ennek összege maximum négyezer forint lehet. 

Ugyanazon képzés államilag támogatott és költségtérítéses formája egy jelentkezési helynek minősül a felvételi eljárási díj szempontjából. A hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők a felsőoktatási felvételi jelentkezési lappal vagy az elektronikus jelentkezéskor benyújtott kérelem és igazolások alapján - többletpontra való jogosultság esetén - 50 vagy 100 százalékban mentesülnek a kilencezer forintos alapdíj megfizetése alól.