szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan minden idén érettségiző a kezében tarthatja majd az érettségi bizonyítványát, azonban ez a dokumentum nem csak nekik fontos. Összeszedtük, miből számítható érettségi pont idén.

Arról már nemrég írtunk, hogy számolható érettségi pont a "régi", 2005 előtti érettségikből. Most azt gyűjtöttük össze, miből számítható érettségi pont. A felvételi tájékoztató szerint érettségi pont kizárólag

  • a gimnáziumi és szakgimnáziumi érettségi bizonyítványban,
  • a szakközépiskolai érettségi bizonyítványban,
  • az érettségi tanúsítványban, valamint
  • a rendes érettségi vizsgaidőszakban megszerzett, közismereti érettségi vizsgaeredményeket tartalmazó szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítványban

szereplő eredményekből számítható. Ezeken kívül érettségi pont számítható még a korábbi olyan intézménytípusokban (pl. középfokú technikum) kiállított bizonyítványokból, oklevelekből is, ahol középfokú nevelés-oktatás folyt és a kiállított bizonyítvány, oklevél az érettségi bizonyítvánnyal egyenértékű.

Azonban nem számítható érettségi pont az érettségi bizonyítvány megszerzését követően, kizárólag a szakképesítés megszerzésére felkészítő oktatási formák végén kiadott, szakképesítést tanúsító (szakközépiskolai) képesítő, érettségi-képesítő stb. bizonyítványokból - hívja fel a figyelmet a tájékoztató.

"Régi érettségivel" is lehet felvételizni - pontszámítási szabályok egy helyen

Az idei írásbeli érettségik után indulhat a nagy pontszámítási hajrá. Mutatjuk, hogyan számolhattok érettségi pontokat a 2005 előtti érettségi bizonyítványokból.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!