szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megjött a nyelvvizsgaeredményetek vagy újabb többletpontot tudtok igazolni? Itt nézhetitek meg, hány pontotok van az adott szakon.

A jelentkezői státuszlapon pedig egyben, összegezve láthatók a személyes adatok és az aktuális pontszámok. Ha kíváncsiak vagytok, az egyes jelentkezési helyeiteken hány pontotok van, akkor azt a jelentkezések és pontszámok menüpontban megnézhetitek, sőt a pontszámaitok részleteit is. 

Félbehagynátok az egyetemet? Egy fontos szabály változik 2020-tól

Hogyan változnak a szabályok, ha a otthagyjátok az egyetemet vagy főiskolát anélkül, hogy abszolutóriumot szereznétek? 2020-tól ezekre kell figyelnetek, ha állami ösztöndíjas képzésen tanultok.

Fontos, hogy a pontszámítás alapját a közhiteles nyilvántartásokból származó információk és a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények képezik. Így ha egy újonnan feldolgozott dokumentum hatással van az összpontszámotokra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban. Érdemes tehát a az ügyintézési időszakban többször is visszalátogatni az E-felvételi felületére, hogy az aktuális értéket láthassátok - tanácsolja a Felvi.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!