szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miért fontos, hogy a felvételizők rendszeresen megnézzék a jelentkezéskor megadott e-mail címüket? Mutatjuk.

A napokban azok a felvételizők, akiknek valamilyen – elsősorban dokumentum jellegű – hiányosságuk van, hiánypótlási felszólítást kapnak/kaptak arra az e-mail címükre, amit a jelentkezéskor megadtak. Itt megnézhetitek, hogy milyen esetekben érkezik  felszólítás a hiányzó dokumentumok pótlásáról.

Érdemes rendszeresen ellenőrizni a bejövő e-maileiteket, ugyanis az értesítés kiküldésétől számított 5 napon belül beáll az úgynevezett kézbesítési vélelem, vagyis akár megnéztétek az E-felvételiben a felszólítást, akár nem foglalkoztatok vele, az Oktatási Hivatal úgy veszi, hogy megkaptátok és elolvastátok azt.

Fontos azonban, hogy nem mindenki kap felszólítást a hiánypótlásról, hiszen nem minden esetben kötelező az adott dokumentumokat benyújtani a pontszámításhoz. Ezekről a – jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges – dokumentumokról külön felszólítás nélkül kell gondoskodnotok.

Felvételizők, figyelem! Ezekkel a feltételekkel kaphattok többletpontot az emelt szintű érettségiért

Mikor jár 50 pluszpont az emelt szintű érettségiért? Milyen feltételeket kell teljesíteni, ha szeretnétek megkapni többletpontokat? Fontos infók a pontszámításhoz.

Ezen kívül június elején minden jelentkező kap egy általános tájékoztatást az esedékes teendőkről. Ebben a levélben pontokba szedve megtalálható, hogy mire kell még akkor is ügyelnetek, ha már minden dokumentumot feltöltöttetek az E-felvételi rendszerbe. Ellenőrizni kell például, hogy beérkeztek-e az érettségi adatok, feltöltöttetek-e minden szükséges, pontszámot igazoló dokumentumot, valóban azt a dokumentumot töltöttétek-e fel, amit szerettetek volna, stb.

Adatmódosításra és a hiányzó dokumentumok pótlására legkésőbb 2019. július 10-ig van lehetőségetek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!