szerző:
Eduline

Közel kétszáz standdal és minden eddiginél színesebb programkínálattal, előadásokkal várják a látogatókat január 21-22-én a Papp László Budapest Sportarénában, a XI. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Educatio kiállítás: negyvenezer látogatóra számítanak
©

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény és számos nyelviskola képviselteti magát, továbbá bemutatják a legújabb oktatási fejlesztéseket, taneszközöket és módszereket.
   
Újdonság, hogy a kiállítással párhuzamosan idén szakmai fórumot is szervez az Educatio "Fókuszban a közoktatás" címmel. A rendezvényen  előadást tart a közoktatási törvény koncepciójáról Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) oktatásért felelős államtitkára. Az előadássorozatra meghívott szakemberek többek között olyan témákat is érintenek majd, mint 2009-es PISA jelentés -  az OECD által szervezett nemzetközi tanulói tudásszint vizsgálat - értékelése, az Oktatási Hivatal jövőbeli szerepe, a tehetséggondozás, az esélyegyenlőség, a pedagógusok jogai és a természettudományos képzés jövője.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett ingyenes kiállításon a felvételiző diákok egy időben, egy helyen találkozhatnak csaknem 50 felsőoktatási intézmény képviselőivel, jelenlegi hallgatóival, érdeklődhetnek felvételi esélyeikről és lehetőségeikről, a szakokról, a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, vagy éppen a kollégiumi elhelyezésről - olvasható a programismertetőben.
   
A hazai oktatási piac legnagyobb börzéje a pedagógusoknak, intézményvezetőknek, valamint az oktatás különböző területein érdekelt cégek képviselőinek is számos programot, előadást ígér. Jelen lesznek a magyar oktatás fejlődésében meghatározó szerepet betöltő intézmények és cégek is: bemutatkoznak a tankönyvkiadók, nyelviskolák. A kínálatot színesítik a külföldi felsőoktatási intézmények és szakképző intézmények is. A börze 9-17 óráig várja a látogatókat mindkét napon, az elmúlt évek tapasztalatai alapján negyvenezer vendégre számítanak.

MTI