Közoktatás Eduline

Ég és föld a különbség a magyar és az angol földrajzoktatás között

Elolvasom

Az közelgő érettségi és a szakgimnáziumok tantervén felháborodott földrajztanárok aktuálissá tették, hogy kicsit mélyebben foglalkozzunk az általános műveltséget adó természettudományos tárgyak tananyagáról, hogy mire készíti fel a diákokat. Békési Kálmán oktatási szakértő jelenleg Angliában él, így fontosnak látta bemutatni, hogy milyen is egy angol földrajzoktatás.

Közoktatás Unyatyinszki György

Trükkös béremelésre készül a kormány?

Elolvasom

Bár a pedagógusok sztrájkbizottsága hosszú ideje tárgyal a kormánnyal az oktató és nevelő munkát segítő nem pedagógus végzettségű iskolai alkalmazottak béremeléséről - erre hajlik a kormány is -, de nem született végleges megállapodás. A kerekasztalt követően a kormány mégis bedobott egy béremelési tervet, amiről nem állapodtak meg a sztrájkolókkal.

Közoktatás Unyatyinszki György

Te tudnád 13 évesen, hogy mit dolgoznál élet végéig? Pedig ezt várhatják el tőled

Elolvasom

A középiskolai szakképzés komoly átalakulás előtt áll, a szakiskolákból kialakuló és szakgimnáziumokban alig lehet majd különbséget találni, kivéve, hogy durván megvágnák, hogy milyen tantárgyakat tanulhatnak a diákok. Az új rendszerben 13-14 évesen kellene olyan döntést hoznotok, ami meghatározná, hogy milyen területen dolgoztok életetek végéig. Leírjuk, hogy miért.

Közoktatás Unyatyinszki György

Államosítás sorsára juthatnak a magániskolák

Elolvasom

2015-ben indult meg nagyobb sebességgel a szakiskolai képzésben a magániskolák kiszorítása. Könnyen lehet, hogy a következő tanévre sokaknak az épületüket és a felszerelésüket is az államnak kellene ingyen beszolgáltatni.