Felsőoktatás Eduline

Elégedett az egyetemmel a Corvinus leköszönő rektora

Elolvasom

Meglehetősen derűs hangvételű interjút adott Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem leköszönő rektora a Magyar Nemzetnek. Szerinte nem hat rájuk negatívan, hogy a Magyar Nemzeti Bank bevásárolta magát az intézménybe, ahogy az sem, hogy a miniszterelnök lánya tart kurzusokat. Még abban is meglátta a pozitívumot, hogy a kertészetis szakokat leválasztották a Corvinusról.

Felsőoktatás Pálfi Kriszta

Hogyan tovább Corvinus? - interjú Rostoványi Zsolttal

Elolvasom

Az államtitkárság javaslata szerint a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák a Budapesti Corvinus Egyetem három karát is. Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora az Eduline-nak elmondta: az egyetem helyzetét tekintve semmi sem indokolja ezt a lépést, de a kormány ágazati felsőoktatási intézményeket akar létrehozni. A rektor azt hangsúlyozta, a BCE minden új kihívásnak igyekszik megfelelni.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Eltűnik a Közgáz aulájából a Marx-szobor

Elolvasom

Új helyre kerül a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületében lévő Marx-szobor, amelyet az egyetemtörténeti kiállításon helyeznek el – mondta az eduline-nak a Corvinus rektora, aki azzal indokolta a döntést, hogy a Marx-szobor a múlt része, nem pedig a jelené.