szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pár hét múlva kezdődik az őszi szemeszter az egyetemeken és főiskolákon. Az elsőévesek sok új infóval és

Mert egész életre szóló barátságokat köthettek - nemcsak az egyetemen, az albérletben vagy a kollégiumban is. Tényleg.

Mert végre tényleg olyan tárgyakat tanultok, amely érdekel titeket. Persze így is lesznek olyan tantárgyak, amelyekkel meggyűlik majd a bajotok.

Mert ha kollégistaként éltek három (négy, öt) évig, utána garantáltan értékelni fogjátok a saját lakást/szobát/konyhát/fürdőszobát. Ráadásul megtanultok néhány alapétel elkészítését, önállóbbá váltok, és talán könnyebben elviselitek a zajos emberek társaságát is.

Mert egyetemistaként megtapasztaljátok a hallgatók sajátos életritmusát. Amely a szemináriumokhoz, a vizsgákhoz, a ZH-khoz igazodik.

Ha eddig nem ment, most már tényleg megtanultok tanulni. És gyorsan olvasni, hatékonyan szelektálni az információkat. Máshogy nem is tudnátok félévente öt-hat vizsgát (és ki tudja, hány ZH-t, beadandót) abszolválni.

Mert ez lesz az egyik kedvenc szavatok: abszolválni.

Végül a legfontosabb: a tanulás. Mert igenis megéri tanulni - akár a szakképzést választottátok, akár az egyetemet vagy főiskolát. Minél szakképzettebbek vagytok, annál jobbak az esélyeitek a munkaerőpiacon.

Hamarosan erre is fel kell készülnötök, ha idén kezditek az egyetemet

Ha ősztől elköltöztök otthonról, akkor hamarosan fel kell készülnötök a független életre is. Lehet, hogy a valóság nem is olyan lesz, mint ahogy elképzelitek? Vannak olyan egyetemisták, akik tudnának erről többet mesélni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!