szerző:
Eduline

Vissza lehet-e igényelni a korábbi években szerzett nyelvvizsga díját? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Két éve szereztem középfokú nyelvvizsgát, még csak 20 éves vagyok. Hallottam, hogy a 35 éven aluliak visszaigényelhetik a nyelvvizsga díját. Ez a két évvel ezelőtti nyelvvizsgára is vonatkozik?

A nyelvvizsgadíj visszatérítéséről szóló kormányrendelet a 2018. január elseje után letett vizsgákról szól – vagyis a vizsga, nem pedig a bizonyítvány kiállításának dátumát veszik figyelembe.

Ez azt jelenti, hogy a két évvel ezelőtt megszerzett nyelvvizsga díját nem lehet visszaigényelni. Részleteket a következő két cikkben találtok:

Ingyenes nyelvvizsga: itt találjátok a nyomtatványt a vizsgadíj visszaigényléséhez

Nyelvvizsgáztatok? Sikerült? Ezzel a formanyomtatvánnyal igényelhetitek vissza a nyelvvizsgátok árát. Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával. A szabályokról és az összegekről bővebben itt olvashattok. A formanyomtatványt pedig innen tölthetitek le.

Megvannak a részletek: így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

Most már mindent tudunk a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséről! A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az Euroexam szakembereit kérdeztük. Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját 2018-tól? A legfontosabb, sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018.