szerző:
Eduline

A felvételihez vagy a diplomához szükségetek lenne egy nyelvvizsgára, de a némettudásotok megkopott? Próbáljátok ki a következő ingyenes nyelvoktató oldalakat és appokat.

Duolingo

Milliók használják, nem véletlenül: a Duolingo egy addiktív nyelvoktató alkalmazás - ha ráéreztek a nyelvtanulás ízére, lehetetlen abbahagyni. Az appal szókincseteket bővíthetitek, nyelvtani tudásotokat is formába hozhatjátok, mindezt ingyen, a Duolingo ugyanis teljesen ingyenes.

©
The Mixxer

Ha a nyelvtani és szókincsbeli tudásotok már megvan, csak gyakorolni szeretnétek, érdemes regisztrálni valamelyik "language exchange" oldalra.

A The Mixxer az egyik ilyen: olyan felhasználókat is találhattok, akikkel angol vagy magyar nyelvű (vagy amilyen nyelven jól beszéltek) nyelvleckékért, kommunikációs gyakorlatokért cserébe németül beszélgethettek, így fejlesztve nyelvtudásotokat.

BBC

Ha angolul tudtok, a BBC nyelvleckéit is használhatjátok - bár az oldalt már nem frissítik, az archívumban rengeteg szöveget, feladatot, magyarázó anyagot találhattok, de szólistákat is letölthettek.