szerző:
Eduline

Közeleg az államvizsga, és a diplomához szükségetek van egy felsőfokú nyelvvizsgára is? Utánajártunk, mennyit kell fizetni az írásbeli és szóbeli vizsgáért.

©

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyelvvizsgaközpontjában hét nyelvből szerezhettek államilag elismert bizonyítványt, a felsőfokúért (C1) 27 900 forintot (írásbeli 17 600, szóbeli 14 400) kell fizetnetek.

Alig ezer forinttal drágábbak az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központjának Origó nyelvvizsgái, a felsőfok például 28 900 forintba kerül: az írásbeli 15 500, a szóbeli pedig 13 400 forint, és huszonöt nyelv közül válogathattok. Az ECL-vizsga minden szinten 25 ezer forint, a külön írásbeli vagy szóbeli 15-15 ezer forint.

Az Euroexam Nyelvvizsga Központban a felsőfokú komplex vizsga ára  29 900 forint - az írásbeli 22 900, a szóbeli 19 900 forint. Hasonló árakkal dolgozik a csak angol nyelvvizsgát kínáló City & Guilds nyelvvizsgaközpont és a Francia Intézet is. Előbbinél a felsőfokú komplex vizsga 31 400 forint: írásbelit és szóbelit külön-külön is tehettek, felsőfokon 21 600 forintért. A Francia Intézetben a felsőfokúért vizsgáért (DALF C1) 34 ezer forintot kérnek.

Nyelvvizsgakörkép

Ilyen az ITK-Origó nyelvvizsga

Az Euroexam nyelvvizsgái

A legfontosabb tudnivalók az ECL nyelvvizsgáiról

Hogyan néz ki a TELC nyelvvizsga?

BME-nyelvvizsgák

A TOEFL-nyelvvizsga

Ilyenek a City & Guilds vizsgái

Nyelvvizsgák a British Councilnál

A Goethe Institut nyelvvizsgái

Milyenek a Francia Intézet nyelvvizsgái?

Nemzetközileg elismert vizsgák

A felsőfokú vizsga díja a Goethe Intézetben 36 500 forint, a TELC államilag akkreditált angol és német nyelvvizsgái pedig 35 ezer forintba kerülnek. Ha külön írásbelit vagy szóbelit tennétek, 24 ezer forintot kell fizetnetek. A nem akkreditált (francia, olasz, orosz, spanyol és török), komplex nyelvvizsgáik az akkreditáltakkal egy árban vannak, viszont ugyanennyit kell fizetnetek akkor is, ha külön írásbelit vagy szóbelit tennétek. Öt-tízezer forinttal drágábbak a Cambridge ESOL akkreditált nyelvvizsgái, a felsőfokú (CAE) vizsga így 44 ezer forintba kerül.

A British Council által szervezett IELTS-vizsga ára április 1-jétől 49 ezer forint, míg a TOEFL körülbelül 50 ezer forintba kerül. Ezeknél a vizsgáknál külön nem kell kiválasztani a vizsga szintjét, hanem az egységes vizsgán elért pontszámotok alapján kapjátok meg a tudásotoknak megfelelő oklevelet.

A legnépszerűbb nyelvvizsgák 2014-es árait itt találjátok, az ingyenes nyelvtanulási lehetőségekről itt olvashattok, a diplomamentő programról szóló cikkeinket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!