szerző:
Eduline

Körülnéztünk, hogy melyek mostanában a legnépszerűbb appok, amelyekkel nyelveket tanulhattok. Ha éppen most kezdenétek felkészülni a nyelvvizsgára, van pár ötletünk.

©

Tagnap a német nyelvvizsgához ajánlottunk egy kis segítséget, ma az angolosoknak adunk tippeket. Természetesen az első helyen még mindig a  Doulingo áll, hiszen nincs nyelvtanulós applikációs cikk Doulingo nélkül, és ez nem véletlen. A játékosan tanító alkalmazás rengeteg nyelven elérhető, és már jó 100 millió felhasználó tanul vele. Teljesen kezdők is használhatják, és a nyelvtant is képes játékos formában belecsempészni a mindennapokba.

Ezt követi számtalan másik alkalmazás, például az Xeropan. A Xeropant azoknak készítették, akik most kezdik a nyelvtanulást, vagy már tudnak valamennyire angolul, de szeretnének fejlődni. Azoknak ajánlják, akik nyitottak arra, hogy a szokásos tankönyvízű, szó- és nyelvtanmagolós tanulásnál izgalmasabb módon tegyék magabiztosabbá az angoltudásukat - írják a fejlesztők.

Ugyancsak népszerű a Tanulj angolul ingyen! alkalmazás is. Ezzel mindössze pár perc alatt elsajátíthatjátok az alapvető angol szavakat, elkezdhettek mondatokat formálni, megismerkedhettek az angol kifejezésekkel és részt vehettek beszélgetésekben. 

Több olyan alkalmazás is népszerű, amellyel a nyelvtantudást fejleszthetik a használók, ilyen például az English Grammar Test , amely napi gyakorlást és közel 1200 feladatot biztosít a felhasználóknak.

Németül tanultok? Így gyakorolhattok ingyenesen a nyelvvizsgára

Ha kihasználnátok a nyári szünet utolsó két hetét, akkor itt egy remek lehetőség, amivel gyakorolhattok vagy tanulhattok németül. A legjobb az egészben, hogy ehhez nem kell alkalmazás, nyelvtanfolyam vagy nyelvi kurzus sem. Újabb kiváló lehetőség, ha kellene a nyelvvizsga a felvételihez vagy a diplomához, de nem engedhetitek meg magatoknak, hogy elmenjetek egy tanfolyamra.