szerző:
Eduline

Szívesen gyakorolnátok "élesben" az angolt, a németet vagy egy másik nyelvet, de nincs beszélgetőpartneretek?

Az amerikai Dickinson College működteti a Mixxer nevű oldalt, ahol tanulópartnert kereshettek magatoknak, így akár anyanyelvi beszélőkkel is gyakorolhatjátok az adott idegen nyelvet, persze Skype-on. Ehhez már a regisztrációkor meg kell adnotok a saját anyanyelveteket és azt, hogy milyen idegen nyelvet tanulnátok, de később más anyanyelvű tanulópartnert is kereshettek, és ti sem csak az anyanyelveteken adhattok "órát".

A Livemochával ellentétben - ahol először át kell vennetek pár leckét, és csak utána kereshettek tanulópartnert - rögtön el is kezdhetitek böngészni a felhasználók listáját. Az életkoruk, a lakhelyük és pársoros bemutatkozásuk mellett azt is láthatjátok, mikor léptek be utoljára, így az inaktív felhasználókat elkerülhetitek.

©

Ha találtok pár szimpatikus tanulót, akkor már csak üzennetek kell nekik, és le is egyeztethetitek az első "tanórát" - ez általában egy félórás, teljesen kötetlen beszélgetés. Érdemes egyszerre akár négy-öt felhasználóval is felvenni a kapcsolatot: ha egy héten belül nem válaszolnak, keressetek tovább. Tényleg a magyar a világ legnehezebb nyelve?

Az oldalon vannak hagyományos leckék is, így például az angolosok a British Council leckéivel gyakorolhatnak. Ezekben vannak íráskészséget fejlesztő, olvasott és hallott szövegértési, illetve szóbeli feladatok is. A fogalmazásaitokat az oldal többi felhasználója fogja kijavítani - és ugyanígy ti is javíthatjátok mások fogalmazásait -, a szóbeli feladatokat pedig a tanulópartnereitekkel oldhatjátok meg.

Mivel teljesen önállóan kell haladnotok, a Mixxert nem ajánljuk azoknak, akiknek noszogatásra van szükségük, viszont tökéletes, ha szívesen megismernétek új embereket.

Tanuljatok idegen nyelveket otthonról, ingyen
Sorozatunk első részében a Memrise-t mutattuk be. A tíz legjobb nyelvtanulós oldalt ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze, és hogy jobban menjen a gyakorlás, összeszedtük az öt legjobb online fordítóprogramot is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!