szerző:
Eduline

Mennyit kell fizetnetek a gazdasági, műszaki, üzleti, pénzügyi, informatikai vagy katonai szaknyelvvizsgáért a különböző nyelvvizsgaközpontokban? Első rész: kétnyelvű vizsgák.

©

BME, BGF, Corvinus

A BME Nyelvvizsgaközpont komplex szakmai - gazdasági és műszaki -, nyelvvizsgái alapfokon (B1-es szint) 20 ezer forintba kerülnek, csak szóbeli vizsgát 11 500, csak írásbelit pedig 13 500 forintért tehettek. A középfokú (B2-es szintű) vizsga 26 ezer forint, a szóbeli 12 500, az írásbeli pedig 16 500 forintba kerül. Felsőfokú (C1-es szintű) komplex nyelvvizsgát 29 ezer forintért tehettek, a szóbeliért 15 500, az írásbeliért pedig 17 500 forintot kell fizetni. Angolból, németből és franciából vizsgázhattok.

A BGF Nyelvvizsga és Továbbképző Központjában alapfokú, komplex vizsgát 15 ezer forintért tehettek, a szóbeli és az írásbeli külön-külön hat-, illetve kilencezer forint. A középfokú vizsga 22 ezer forintba kerül, a szóbeliért 10 ezer, az írásbeliért pedig 12 ezer forintot kell fizetnetek. A felsőfokú vizsga ára 28 ezer forint, szóbelit 13, írásbelit pedig 15 ezer forintért tehettek.

A központban üzleti szaknyelvi, idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi, illetve pénzügyi szaknyelvi vizsgát tartanak. A 2014. augusztus-szeptemberi vizsgaidőszakban angolból és németből hirdetnek vizsgát. Mennyibe kerül az általános nyelvvizsga megszerzése? A nyelvtanfolyamok és vizsgák áráról itt olvashattok.

A Corvinus Nyelvvizsgaközpontjában közgazdasági szaknyelvi, illetve nemzetközi kapcsolatok szaknyelvi vizsgát tehettek. A komplex vizsga alapfokon 20 ezer forintba, a szóbeli és az írásbeli külön-külön 12 ezer forintba kerül. A középfokú vizsga 26 ezer forint, a szóbeliért vagy az írásbeliért pedig 15 ezer forintot kell fizetni. A felsőfokú vizsga ára 30 ezer forint, a szóbeli vagy az írásbeli 17 ezer forintba kerül.

Gazdasági szaknyelvvizsgát angolból, németből, arabból, franciából, olaszból, oroszból, portugálból és spanyolból tehettek, a nemzetközi kapcsolatok vizsga pedig angolul, németül, franciául, spanyolul, olaszul és oroszul érhető el.

Euroexam, LSI

Az Euroexam angol nyelvű, EuroPro szaknyelvi vizsgái alapfokon 24 900 forintba kerülnek, a szóbeliért 15 900, az írásbeliért pedig 17 900 forintot kell fizetni. A középfokú vizsga ára 28 500 forint, külön-külön szóbeli vagy írásbeli vizsgát pedig 19 900, illetve 21 900 forintért tehettek. A felsőfokú vizsga 29 900 forintba kerül, a szóbeli 19 900, az írásbeli pedig 22 900 forint.

Nyelvvizsgakörkép

Ilyen az ITK-Origó nyelvvizsga

Az Euroexam nyelvvizsgái

A legfontosabb tudnivalók az ECL nyelvvizsgáiról

Hogyan néz ki a TELC nyelvvizsga?

BME-nyelvvizsgák

A TOEFL-nyelvvizsga

Ilyenek a City & Guilds vizsgái

Nyelvvizsgák a British Councilnál

A Goethe Institut nyelvvizsgái

Milyenek a Francia Intézet nyelvvizsgái?

Az LSI Informatikai Oktatóközpontban LEXINFO informatikai szaknyelvvizsgát tehettek angol és német nyelven. Az alapfokú, komplex vizsga díja 24 ezer forint, külön-külön az írásbeli, illetve a szóbeli pedig 13 ezer forintba kerül. A középfokú, komplex vizsgáért 26 ezer forintot, a szóbeliért vagy az írásbeliért pedig 15 ezer forintot kell fizetni. A felsőfokú vizsga ára 29 ezer forint, szóbeli vagy írásbeli vizsgát pedig 17 ezer forintért tehettek. A tíz legjobb, ingyenes oldal nyelvtanuláshoz.

NKE

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vizsgaközpontjában ARMA katonai szaknyelvi nyelvvizsgát kilenc nyelvből angol, francia, német, olasz, horvát, szerb, szlovák, orosz, ukrán) tehettek. Alapfokon a komplex vizsga 16 ezer forintba, a szóbeli 7500, az írásbeli pedig 8500 forintba kerül. A középfokú komplex vizsgáért 22 ezer forintot, a szóbeliért 10 ezer, az írsábeliért pedig 12 ezer forintot kell fizetni. Felsőfokú, komplex vizsgát 27 ezer forintért, szóbelit 12, írásbelit pedig 15 ezer forintért tehettek.

Az NKE-n angol nyelvű NATO STANAG 6001 katonai szaknyelvi vizsgát is tehettek: az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványhoz legalább két részvizsgát kell teljesíteni. Alapfokon 16 ezer forintot kell fizetnetek, ha az összes részvizsgát le szeretnétek tenni - a beszédértés 3500, a beszédkészség és az írott szöveg értése 4000, az íráskészség pedig 4500 forintba kerül.

A középfokú, komplex vizsga díja 22 ezer forint, a beszédértés és a beszédkészség vizsga díja ötezer, az írott szöveg értése és az íráskészség részvizsga díja pedig hatezer forint. A felsőfokú, komplex vizsgáért 27 ezer, a beszédértésért 5500, a beszédkészségért 6500, az írott szöveg értéséért hétezer, az íráskészségért pedig nyolcezer forintot kell fizetnetek.

PROFEX, SZIE

A PROFEX Szaknyelvi Nyelvvizsgaközpontban jogi és közigazgatási, illetve orvosi szaknyelvi vizsgát tehettek, angol és német nyelven. A vizsgák alapfokon 17 ezer forintba kerülnek (komplex), a szóbeli díja hét-, az írásbelié pedig tízezer forint. Középfokon a komplex vizsgáért 23 ezer forintot kell fizetnetek, a szóbeli 10, az írásbeli pedig 13 ezer forintba kerül. Felsőfokú, komplex vizsgát 28 ezer forintért tehettek, a szóbeli és az írásbeli pedig 13, illetve 15 ezer forint.

A Szent István Egyetem (SZIE) Zöld Út Nyelvvizsgaközpontjában angolul és németül gazdálkodási menedzsment, agrár- és környezettudományi, illetve műszaki szaknyelvi vizsgát, franciául pedig gazdálkodási menedzsment és mezőgazdasági szaknyelvi vizsgát tehettek. Csak komplex vizsgára lehet jelentkezni: ennek díja alapfokon 21 800, középfokon 23 800, felsőfokon pedig 28 ezer forint.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!