szerző:
Eduline

Szívesen gyakorolnátok az angolt, a németet vagy egy másik nyelvet, de nincs beszélgetőpartneretek? Ajánlunk egy jó oldalt.

©
Az amerikai Dickinson College működteti a Mixxer nevű oldalt, ahol tanulópartnert kereshettek magatoknak, így akár anyanyelvi beszélőkkel is gyakorolhatjátok az adott idegen nyelvet, Skype-on. Ehhez a regisztrációkor meg kell adnotok az anyanyelveteket és azt, hogy milyen idegen nyelvet tanulnátok, de később más anyanyelvű tanulópartnert is kereshettek, és ti sem csak az anyanyelveteken adhattok "órát".

Az első óra általában egy félórás, teljesen kötetlen beszélgetés. Érdemes egyszerre akár négy-öt felhasználóval is felvenni a kapcsolatot: ha egy héten belül nem válaszolnak, keressetek tovább.

Az oldalon vannak hagyományos leckék is, így például az angolosok a British Council leckéivel gyakorolhatnak. Ezekben vannak íráskészséget fejlesztő, olvasott és hallott szövegértési, illetve szóbeli feladatok is. A fogalmazásaitokat az oldal többi felhasználója fogja kijavítani - és ugyanígy ti is javíthatjátok mások fogalmazásait -, a szóbeli feladatokat pedig a tanulópartnereitekkel oldhatjátok meg.

Ezeket is nézd meg

Ingyen tanulhattok idegen nyelveket, otthonról - a 10 legjobb oldal

Mutatjuk, hogyan jelentkezhettek ingyenes nyelvtanfolyamra

Rengeteget spórolhatsz: ingyen tanulhatsz angolul

Mennyi idő alatt tanulhattok meg egy új nyelvet?