szerző:
Eduline

Alap-, közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgára készültök, de még nem választottátok ki, melyik vizsgaközpontban jelentkezzetek rá? Új sorozatunkban mintafeladatokat mutatunk nektek - így könnyebb lesz dönteni. Harmadik rész: a Corvinus-nyelvvizsga.

©

A Budapesti Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontja országszerte tizenöt helyen vizsgáztat, egy- és kétnyelvű általános nyelvvizsgát angolból és németből, gazdasági szaknyelvvizsgát angol, német, francia, olasz, orosz, portugál, spanyol és arab nyelvből, nemzetközi kapcsolatok szaknyelvvizsgát pedig angol, német, francia, olasz, orosz és spanyol nyelvből tehettek. Mindegyik vizsgatípusból van alap-, közép- és felsőfokú is.

Az egynyelvű vizsgák öt részből állnak, az írásbelin az olvasott szöveg értését, az íráskészséget és a nyelvismeretet ellenőrző feladatok vannak, a szóbelin a hallott szöveg értését és a beszédkészséget tesztelik. A kétnyelvű vizsga kiegészül egy közvetítési feladatrésszel is.

Az általános nyelvvizsgákhoz mindhárom szinten találtok feladatokat. Mindegyik típushoz tartozik írásbeli feladatsor és szóbeli feladatlap is, a hallott szövegértéshez hanganyaggal és megoldókulccsal. Az általános nyelvvizsga mintafeladatait innen, a gazdasági szaknnyelvvizsgáét innen, a nemzetközi kapcsolatok szaknyelvvizsgáét pedig innen tölthetitek le. Sorozatunk első részében a Rigó utcai nyelvvizsgát, második részében pedig a BME-nyelvvizsgát mutattuk be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!