szerző:
Eduline

Német nyelvvizsgára készültök, de még nem választottátok ki, melyik vizsgaközpontban jelentkezzetek rá? Új sorozatunkban mintafeladatokat mutatunk nektek - így könnyebb lesz dönteni. Kilencedik rész: Goethe Institut.

©

A Goethe Institut Németország kulturális intézete, világszerte több kirendeltséggel, ahol kulturális programok mellett természetesen nyelvvizsgázhattok is. Általános nyelvvizsgát tehettek németből A1-től C2-es szintig, amelyek közül a B1-es (alapfokú), a B2-es (középfokú) és a C1-es (felsőfokú) államilag elismert nyelvvizsga, a többi szinten nemzetközi bizonyítványt kaptok. A Goethe Intézet vizsgáját országszerte hét akkreditált és további négy regisztrált vizsgahelyen tehetitek le.

A vizsgák négy részből állnak, olvasott szöveg értését, hallott szöveg értését, íráskészséget és beszédkészséget mérnek. Az alapfokúhoz innen, a középfokúhoz innen, a felsőfokúhoz pedig innen tölthettek le gyakorlófeladatokat és teljes gyakorlócsomagokat. Ezen kívül itt találtok egy rövid, 20 perces szintfelmérő tesztet is.

Mintafeladatok nyelvvizsgára készülőknek

ELTE ITK - Rigó utcai nyelvvizsga

BME-nyelvvizsga

A Budapesti Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontja

City & Guilds Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpont

Euroexam

ECL-nyelvvizsga

TELC-nyelvvizsga

IELTS

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!