szerző:
Eduline

Angol- vagy németvizsgára készültök, de még nem választottátok ki, melyik vizsgaközpontban jelentkezzetek? Új sorozatunkban mintafeladatokat mutatunk nektek - így könnyebb lesz dönteni. Tizenegyedik rész: Corvinus.

©

A Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontjában általános nyelvvizsgát angol és német nyelven, három szinten - alapfok (B1), középfok (B2), felsőfok (C1) - tehettek. Az egynyelvű, írásbeli vizsga három - olvasott szöveg értése, nyelvismeret, íráskészség -, a szóbeli pedig két - hallott szöveg értése, beszédkészség - részből áll. A kétnyelvű vizsgán az írásbeli feladatsor kiegészül a közvetítéssel.

Akkor szerezhettek nyelvvizsga-bizonyítványt, ha az írásbelin, illetve a szóbelin eléritek az összpontszám 60 százalékát, vizsgarészenként pedig a 40 százalékot - kivétel a nyelvismeret rész, ahol nincs meghatározva minimum. A mintafeladatokat angolból és németből, három szinten innen tölhetitek le.

Alapfokon a szóbeli vagy az írásbeli vizsga 10 ezer forintba, a komplex vizsga pedig 16 900 forintba kerül. Középfokon a szóbeliért és az írásbeliért külön-külön 12 ezer, a komplex vizsgáért pedig 19 900 forintot kell fizetni. Felsőfokon a szóbeli és az írásbeli díja 13 500 forint, a komplex vizsgáé pedig 23 900 forint.

A vizsgaközpont évente öt alkalommal hirdeti meg a vizsgákat (január, március, május, augusztus, november), a 2014-es időpontokat itt nézhetitek meg.

Mintafeladatok nyelvvizsgára készülőknek

ELTE ITK - Rigó utcai nyelvvizsga

BME-nyelvvizsga

A Budapesti Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontja

City & Guilds Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpont

Euroexam

ECL-nyelvvizsga

TELC-nyelvvizsga

IELTS

A Goethe Intézet nyelvvizsgái

Cambridge ESOL

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!