szerző:
Eduline

Meddig és hogyan jelentkezhettek az ingyenes nyelvtanfolyamokra, ha a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudjátok átvenni a diplomátokat? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Tavaly végeztem az egyetemen, de még nincs a nyelvvizsgám. Úgy hallottam, hogy még mindig lehet jelentkezni a diplomamentő programra, igaz ez?

Igen: az eredetileg 2014. december 31-ei jelentkezési határidővel meghirdetett diplomamentő programra január 12-től újra lehet pályázni.

A programra akkor jelentkezhettek, ha sikeres államvizsgát tettetek, már megszűnt a hallgatói jogviszonyotok, de a diplomához szükséges nyelvvizsgát még nem szereztétek meg. Az aktuális nyelvtanfolyamokat az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) oldalán nézhetitek meg, miután feltöltöttétek a szükséges dokumentumokat. A határidő lejárta után értesítést kaptok a szintfelmérő időpontjáról és helyszínéről - ezen azt nézik meg, hogy rendelkeztek-e az elvárt alapfokú nyelvtudással.

Az OFA szerint a határidő kitolásának oka az, hogy a jelentkezők jelentős része ezzel nem rendelkezett. Márciustól 240 óránál hosszabb képzések is indulnak, 120 és 180 órás képzéseket viszont nem indítanak, mivel kevés az olyan jelentkező, akinek ennyi elég lenne a sikeres nyelvvizsgához. A nyelvtanfolyamokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat itt és itt olvashatjátok, a programról szóló összes cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!