szerző:
Eduline

A Duolingón túl is van élet. Nem is akármilyen!

Ha nem jöttek be a legismertebb nyelvoktató applikációk, vagy csak egy-egy speciális területet fejlesztenél, akkor a következő ingyenes alkalmazásokat érdemes letölteni.

Memrise - Adroid, iOS

A Memrise a magolásban segít, így a szavak és kifejezések tanulásához talán a legjobb alkalmazás. Addig ismételgeti, kiejti, leíratja veled az adott szavakat, míg azok teljesen beleragadnak a memóriádba. Egyeseknek talán idegesítő lesz, de működik.

©

Mindsnacks - Android, iOS

Ez az app gyerekeknek és gyereklelkű felnötteknek is segít. Gyakorlatilag egy mese köré szövi a tananyagot, ami nem csak a kisiskolásoknak segít sokat, hanem az osztálytermek ingerszegény világához szokott, edzett nyelvtanulóknak is.

Hello Talk - Android, iOS

A Hello Talk nevéből már könnyen kitalálható, hogy ez bizony a mindennapi nyelvhasználat képességére pakol izmokat. Ráadásul mindezt anyanyelvi beszélővel éri el, akikkel bármiről cseveghetünk. Ők nem tanárok, hanem nyelvtanulók, akik szintén azért vannak fent az appon, hogy ellessék az őket érdeklő nyelv apróságait, amit a tankönyvekből sosem sikerülne.

Drops - iOS

A magyar fejlesztésű alkalmazás a Memrise-hoz hasonlóan a szókincset fejleszti, azonban ezt vizuális elemekkel éri el, ezáltal kevésbé repetitív.