szerző:
Eduline/MTI

Az előírt feltételeknek megfelelő öt vizsgaközpont kapta meg az akkreditációt az online formában, személyes érintkezés nélkül szervezhető nyelvvizsgáztatáshoz - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán.

Azt írták, a tavaszi járványügyi veszélyhelyzet idejére bevezetett lehetőség népszerűnek volt. A statisztikáik szerint májustól augusztus közepéig mintegy hétezer online nyelvvizsgát tettek, majdnem ötezret sikeresen.

A kormány a nyár végén döntött arról, hogy a megfelelően felkészült vizsgaközpontok - újabb határidő meghatározása nélkül - a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát.

Az őszi időszakban öt nyelvvizsgaközpont nyújtotta be akkreditációs kérelmét az Oktatási Hivatalhoz, és szerdán az ötödik is megkapta az engedélyt arra, hogy személyes kontaktus nélkül, online formában is szervezhessen nyelvvizsgát.

A központoknak biztosítaniuk kell az online vizsgák szabályos lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás a vizsgázó azonosítása, a vizsgázó és értelemszerűen a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fenntartása.

Az előírt feltételeknek megfelelő központokban mostantól hat nyelvből (angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol) szerezhető online módon általános nyelvvizsga bizonyítvány.

Ingyenes alkalmazások, amivel akár beszélgetéseket is lefordíthattok

Akár az iskolai feladatokhoz, akár a magánórákhoz van szükségetek fordítóra, ezekkel az appokkal nem lőhettek mellé.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!