szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Inkább néztek idegen nyelvű videókat, és nem szeretitek a tankönyveket bújni? Összegyűjtöttünk néhány Youtube csatornát, ami segítség lehet a nyelvtanuláshoz.

MartinVlogol

©

Egy magyar vlogger csatornája, aki angol-német tanárként járja a világot és szeretné felhívni a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára. Martinnál találtok angol és német nyelvű „leckéket” is, de nem a megszokott módon. Kielemezhettek például vele együtt egy dalszöveget, de találtok német érettségire felkészítő videót is a csatornán.

Eszter Gottschall

©

Még egy magyar csatorna, ahol nem csak nyelvtanulással kapcsolatos videókat nézhettek, hiszen gyakran esik szó az egészséges táplálkozásról, jógáról és utazásról is. Eszternél sem a megszokott magolós módon tanulhattok, minden videó más. A csatorna segítségével megtanulhatjátok például a gyakori angol Youtuber kifejezéseket, de több hétköznapi kifejezéssel foglalkozó videót is találtok.

BBC Learning English

©

 Itt az angol nyelvű videókból nincs hiány. A közel 3 millió feliratkozóval rendelkező csatornán minden nap találtok egy új videót. Megtanulhattok különleges kifejezéseket és a videókból rájöhettek a jelentésükre.

Learn English With TV Series

©

Egy nagyon szórakoztató csatorna, ahol kedvenc TV sorozataitokból tanulhattok. Egyes jelenetek alapján találtok magyarázatot kifejezésekhez, szavakhoz. Sokkal könnyebb a tanulás például a Jó barátok, vagy a Harry Potter nézése közben.

English with Lucy

©

Egy nagyon népszerű Youtube csatorna, aminek majdnem 5 millió feliratkozója van. Itt mindenféle témával találkozhattok, a nyelvtani magyarázattól a hasznos tippekig. Ha például szerintetek unalmas azt mondani, hogy ’I’m sorry”, akkor Lucy elárulja nektek, hogy hányféleképpen fejezhetitek ki, ha sajnáltok valamit.

Műveltségi teszt reggelre: mennyit tudtok a Nobel-díjról és a díjazottakról?

Tudjátok, hogy ki kapta a 2019-es béke Nobel-díjat? És azt, hogy mikor volt az első díjátadás? Ezzel a kvízzel tesztelhetitek a tudásotokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!