szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nyelvtanulásban is segíthet ez a Chrome-bővítmény, két különböző nyelvű feliratot jeleníthettek meg vele videónézés közben.

Aki szeret fordítást is kérni a feliratos YouTube-videóknál, és közben nyelvet is tanulna, akkor érdemes kipróbálnia a Two Captions for YouTube nevű Chrome-bővítményt - írja a hvg.hu. A fordításnál ugyanis eltűnik az eredeti felirat, viszont esetenként jó volna azt is látni.

Épp ezt oldja meg az említett bővítmény. A két felirat ilyenkor ugyanis egymás alatt/felett jelenik meg, így remek alkalom nyílik a szavak összehasonlítására - írja az oldal. 

Hogyan működik?

A bővítmény letöltése és telepítése után megjelenik az ikonja a felső eszközsorban. Erre az ikonra kattintva tudjuk majd beállítani a másik nyelvet, de persze előbb a YouTube-videót kell megnyitni.

A bővítmény ikonja alatt található beállítások fül alatt testre szabhatjátok a szövegeket: megváltoztathatjátok például a szöveg színét és a feliratok közötti távolságot.

Nincs nyelvtudás biztos nyelvtani alapok nélkül - de szerencsére már ezek elsajátításához sem szükséges az unalmas tankönyveket bújni. Ebben a cikkben három olyan alkalmazást ajánlunk, amivel egyszerűen fejleszthetitek a tudásotokat.

Három ingyenes app, amivel gyakorolhatjátok az angol nyelvtant

Nincs nyelvtudás biztos nyelvtani alapok nélkül - de szerencsére már ezek elsajátításához sem szükséges az unalmas tankönyveket bújni. Most három olyan alkalmazást ajánlunk, amivel egyszerűen fejleszthetitek a tudásotokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.