szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs nyelvtudás biztos nyelvtani alapok nélkül - de szerencsére már ezek elsajátításához sem szükséges az unalmas tankönyveket bújni. Most három olyan alkalmazást ajánlunk, amivel egyszerűen fejleszthetitek a tudásotokat.

Angol nyelvtan

Ez az alkalmazás azok számára készült, akik – kortól és céltól függetlenül – szeretnének angolul tanulni. Az appot egy angol nyelvtanár fejlesztette ki, aki folyamatosan tervezi bővíteni az anyagot. Eddig többek között a személyes névmásokat, szórendet, igeidőket, szenvedő- és műveltető szerkezeteket, valamint a függőbeszédet is gyakorolhatjátok a segítségével. Minden nyelvtani egységhez sok példamondatot találhattok, ami segít a nyelvtani szabályok elsajátításában. Az alkalmazás összesen nagyjából hatszáz példamondatot tartalmaz.

©

English Grammar Test

Ezt az appot elsősorban akkor érdemes letöltenetek, ha már középszinten megy nektek az angol, ugyanis ezzel feleleveníthetitek és begyakorolhatjátok a korábban már tanultakat. Itt is vannak alapszintű nyelvtani feladatok, viszont ezeknek a megértéséhez is szükséges egy biztos alap tudás. Az alkalmazáson belül tesztjellegű feladatokat találtok, és a kérdések megválaszolása után egy rövid indoklást is kaptok, hogy miért éppen az a helyes válasz.

©

English Grammar Book

Itt részletes leírásokat, nyelvtani magyarázatokat kaphattok, amit sok-sok példával szemléltetnek. Mindezt a hozzájuk kapcsolódó nyelvtani feladatokkal be is gyakorolhatjátok. Az alkalmazásban két féle feladattípussal találkozhattok – az egyiknél kattintani kell a helyes megoldásra, a másiknál pedig be kell húzni a helyes megoldást a mondat üres részébe.

©

Így (is) fejleszthetitek a szókincseteket angolból: appajánló

Megvan a felvételi, ezzel a lendülettel pedig nekiállnátok készülni a nyelvvizsgára? Szuper appot ajánlunk, amellyel fejleszthetitek a szókincseteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.