szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyelvvizsga előtt álltok, de nem tudjátok, milyen nyelvvizsgaközpontok szerveznek államilag elismert írásbeliket és szóbeliket? Itt van a lista.

Habár a felvételihez már nem kötelező nyelvvizsgát tenni, ez nem jelenti azt, hogy nem is érdemes még az érettségi előtt vizsgázni. Arról nem is beszélve, hogy a diplomához továbbra is szükség lesz legalább egy középfokú nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatására.

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának oldalán megnézhetitek, milyen nyelvvizsgaközpontokban szerezhettek államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt.

Az oldal nyelvek szerint listázza a nyelvvizsgaközpontokat, de azt is feltüntetik, hogy általános vagy szaknyelvi vizsgáról van-e szó. Itt időpont és helyszín alapján is kereshettek.

Ha már választottatok vizsgát, akkor itt egy remek lehetőség a gyakorláshoz. Összeszedtük, milyen feladatokkal találkozhattok, ha angolul, és milyenekkel, ha németül vizsgáztok. Ezekkel a mintafeladatokkal nem csak a nyelvtudásotokat tesztelhetitek, hanem a különböző vizsgák típusfeladatait is begyakorolhatjátok.

Nyelvvizsgára készülők, figyelem! Ezekkel a feladatokkal biztosan találkozni fogtok a vizsgán

Nyelvvizsgázni szeretnétek, de még nem döntöttétek el, melyik vizsgaközpontba jelentkezzetek? Most összegyűjtöttük azokat az oldalakat, ahol ingyenesen letölthető mintafeladatokat találtok a különböző nyelvvizsgákhoz.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.