szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár a felvételi nyelvvizsga követelményét eltörölték, a diplomához még mindig szükség van legalább egy középfokú nyelvvizsgához. Akár a vizsga előtt álltok, akár csak tervezitek, hasznos, ha már a jelentkezés előtt felkészültök arra, milyen feladatokat kaphattok a vizsgán.

Az angolul tanulóknak már korábban ajánlottunk egy részletes minta- és próbalfeladat listát, amit itt elolvashattok.

Most a németül tanulóknak szedtünk össze pár hasznos linket. Akár a külföldi felvételihez, akár a magyar diplomához tervezitek a vizsgát, az Osztrák Intézet honlapján találhattok olyan online teszteket, amiknek a kitöltésével megtudhatjátok, hol álltok németből. Erre nem kell órákat szánni, hiszen mindössze 20 perc alatt megcsinálhatjátok őket.

Az Euroexam oldalán is találhattok olyan próbavizsgákat, amivel nem csak a tudásotokat, hanem az adott vizsga- és feladattípusokat is begyakorolhatjátok. A megírtátok gyakorlóteszteket a megoldókulcsok segítségével ki is értékelhetitek magatokat. Ha pedig összeszámoljátok a pontjaitokat, akkor látni fogjátok, hol tartotok a felkészülésben.

Ha más vizsgát választanátok, akkor az ELTE Origó nyelvvizsgaközpontjánál is tesztelhetitek magatokat és a tudásotokat. Ha a Társalkodó nyelvvizsgát választanátok, akkor itt nézhetitek mag a próbafeladatokat az egy- és a kétnyelvű vizsga mintafeladatait, külön az írásbeli és a szóbeli részhez.

A BME nyelvvizsgájához is szintéként külön fájlban találhatjátok meg az írásbeli feladatokat, a hallás utáni szövegértés feladatokat, és a hanganyagot, valamint ezek megoldókulcsait.

Ha ECL vizsgára készültök, akkor itt nézhetitek meg, milyen feladatokat szoktak adni a vizsgán szintén feladattípusokra bontva. Ha pedig TELC vizsgára készültök, akkor ezt az oldalt érdemes megnéznetek a gyakorlás alatt.  

Nyelvvizsgára készülők, figyelem! Ezekkel a feladatokkal biztosan találkozni fogtok a vizsgán

Nyelvvizsgázni szeretnétek, de még nem döntöttétek el, melyik vizsgaközpontba jelentkezzetek? Most összegyűjtöttük azokat az oldalakat, ahol ingyenesen letölthető mintafeladatokat találtok a különböző nyelvvizsgákhoz.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.