szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár nyelvvizsgára készültök, akár az iskolai nyelvtanuláshoz van szükségetek egy kis gyakorlásra, most egy olyan appot ajánlunk, amivel akárhonnan gyakorolhatjátok a hallásértést, a nyelvtant és a kiejtést is.

Ha jó kis alkalmazások vagy gyakorlási lehetőséget kerestek, a BBC Learning English aloldalain találhattok olyan feladványokat, amikkel nem csak a nyelvtanotokat vagy a szókincseteket fejleszthetitek, hanem a hallás utáni szövegértést is.

A 6 Minute English alkalmazásban például hatperces, mindenféle témájú hanganyagokat hallgathattok meg, amelyekhez szómagyarázatokat is kaptok. Egy-egy rész közben feladatokat oldhattok meg és a hallott szöveg megértésén felül a kiejtést is gyakorolhatjátok az anyanyelvi beszélők hatására.

©

A témák érdekes és aktuális problémákra reflektálnak, miközben különböző nyelvtani magyarázó vagy szókincsbővítő célokat látnak el. Napi hat percben is tanulhattok, természetesen több száz anyag érhető el az alkalmazásban egyszerre, így bármikor bármilyen szöveget meghallgathattok.

Itt tölthetitek le az alkalmazást, és találtok bővebb információkat is.

Gondolkoztatok már azon, hogy vajon milyen idegen nyelveket lehet a legkevesebb idő alatt megtanulni? Itt egy lista, ami tetszeni fog, ha időhiányban szeretnétek egy (újabb) nyelvvizsgát.

Hány óra kell egy nyelv megtanulásához? Érdekes lista az időbefektetésről

Gondolkoztatok már azon, hogy vajon milyen idegen nyelveket lehet a legkevesebb idő alatt megtanulni? Itt egy lista, ami tetszeni fog, ha időhiányban szeretnétek egy (újabb) nyelvvizsgát.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.