szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Egyesült Királyság, Németország, Ausztria és Franciaország mellett Kínába, Máltára, Írországba is utazhatnak majd a diákok. Az első külföldi nyelvi kurzusokra ősztől lehet jelentkezni, az első csoportok jövő nyáron utazhatnak.

A 9. és 11. évfolyamos gimnazisták és szakgimnazisták az angol, a német, a francia és a kínai nyelvet gyakorolhatják nyáron, a kéthetes külföldi nyelvi kurzusokon – mondta az InfoRádiónak Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusok szervezéséért felelős miniszteri biztos.

Hozzátette: a diákok hét ország közül választhatnak, az Egyesült Királyság mellett Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba, Ausztriába és Kínába utazhatnak.

Minden jelentkezőnek biztosítanak helyet, viszont az utazáshoz bizonyos feltételeknek teljesülniük kell. Mint kifejtette: ajánlást kérnek az iskolától, emellett szükség van a család hozzájárulására és minimális nyelvtudásra is.

Ingyenes külföldi nyelvtanfolyamok: ezekbe az országokba utazhatnak a diákok

Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban vagy Kínában vehetnek részt a kétszer kéthetes idegen nyelvi kurzuson a 9. és 11. évfolyamos középiskolások - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából.

Anyanyelvi tanároktól tanulhatnak majd külföldön a diákok, és a programban figyelni fognak arra, hogy minőségi szolgáltatást biztosítsanak, ennek érdekében az adott országok nagyköveteivel is felvették a kapcsolatot. A diákokat családoknál helyezik majd el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!