szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ősztől már nyelvtanuláshoz is igényelhetnek diákhitelt azok a hallgatók, akik a hiányzó nyelvtudás miatt még nem kapták meg a diplomájukat.

A rendelet 2019. október 1-jén lép hatályba, és a hitelt az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező vagy a hallgatói jogviszonyát szüneteltető hallgató, valamint a felsőoktatási intézményben záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában oklevéllel nem rendelkező hallgató veheti majd igénybe - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

A nyelvtanulási hallgatói hitel legmagasabb összege 500 ezer forint lesz, ami egy összegben vehető igénybe. A hitel kamata pedig 2021. december 31-éig megegyezik a szabad felhasználású hallgatói hitelre meghatározott kamattal.

Aki legalább B2 szintű (középfokú), komplex nyelvvizsgát szerez, teljes állami kamattámogatást kap.

A nyelvtanulási hallgatói hitel törlesztését a felvételét követő 12 hónap elteltével kell megkezdeni, havi egyenlő részletekben. A törlesztés időtartamát a hitelszerződés megkötésekor választhatják majd meg a diákok években úgy, hogy ezen időtartam legalább 1 év, és legfeljebb 5 év lehet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!