szerző:
Eduline

Az idegennyelv-ismeret és a nyelvtanulás fontosságára szeretnék felhívni a szervezők a figyelmet az idén első alkalommal szombaton megrendezendő Nyelvtudás Napján.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) kezdeményezésére tartandó országos rendezvényhez Budapesttől Debrecenig, Soprontól Nyíregyházáig országszerte huszonhat NYESZE tagiskola csatlakozik, amelyek ingyenes programmal, valamint különféle akciókkal várják az érdeklődőket. A program keretében lesznek bemutató órák, nyelvi és országismereti vetélkedők, több iskolában pedig ingyenes próbanyelvvizsgát is tartanak. Elképzelések szerint az eseményt a jövőben évente megrendezik - olvasható a közleményben.
   
A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódó rendezvény célja a nyelvtanulás népszerűsítése mellett, hogy a nyelvtanulás iránt érdeklődők körében tudatosítsa a minőség és a megbízhatóság fontosságát. Ezzel is segíteni kívánják mind a nagyközönséget, mind pedig a munkatársaik számára nyelvtanulási lehetőséget biztosítani kívánó vállalatok illetékeseit abban, hogy tisztában legyenek azzal, milyen szempontok szerint érdemes nyelviskolát választani - írták.

©

A Nyelviskolák Szakmai Egyesületét tagjai a magas színvonalú, minőségi nyelvoktatás elősegítésére és a nyelvtanulás népszerűsítésére hívták életre. Az egyesület tagjai kizárólag azok a nyelviskolák lehetnek, amelyek megfelelnek a szervezet szigorú minősítési követelményeinek. Ezen iskolák rendelkeznek a "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címmel, valamint a minőséget jelző "Q" betűs logóval.
   
Az Európa Tanács kezdeményezésére 2001-ben tartották a nyelvek európai évét, azóta szeptember 26. a nyelvek európai napja. Célja, hogy népszerűsítse a  nyelvtanulást, tiszteletet ébresszen minden európai nyelv iránt, beleértve a kisebbségek által, valamint a csak az egyes régiókban beszélt nyelveket is.

MTI