szerző:
Eduline

Míg az oktatási államtitkárság szeretné elérni, hogy az angol mellett – vagy inkább helyett – minél többen tanuljanak más idegen nyelveket, a kormánytagok többsége csak angolul tud. Az új nyelvstratégia kialakításáért felelős Hoffmann Rózsa azon kevesek közé tartozik, aki nem szerzett angol nyelvvizsgát - írja a hvg.hu.

Az oktatási államtitkár az angol nyelvet felnőtt korában kezdte tanulni, és a francia után könnyűnek érezte. A nyelvet érti, de a beszédben már bizonytalanabb, a francia kiejtéssel járó beidegződések miatt – írta e-mailban a kormány kommunikációs államtitkársága a hvg.hu azon kérdésére, hogy milyen a viszonya Hoffmann Rózsának az angol nyelvhez.

Az oktatási államtitkárság számára készült egy szakértői dokumentum – melyről az Origó számolt be július végén –, mely szerint szerencsés, ha didaktikai okból az iskolákban tanított „első idegen nyelv nem az angol”. A hírportál által idézett kormányzati nyelvoktatási stratégia ezt azzal indokolta, hogy „az angoltanulás kezdeti, nagyon gyors és látványos sikerei azt a tévképzetet kelthetik a tanulókban, hogy idegen nyelvet ilyen egyszerű tanulni". A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatod el.

eduline