szerző:
Eduline

Azt tudjuk, hogy Indiában vagy épp Kínában jóval többen élnek, mint bármely más országban, azt viszont nem gondoltuk volna, hogy népességét tekintve pár indiai tartomány simán kenterbe veri nem csak Ausztráliát és Kanadát, de Oroszországot is. Ez a nap képe.

A Föld népességének ugyanannyi, 5 százaléka él a kék és a piros területeken is.
©

Egy Reddit-felhasználó által készített térkép szerint a pirossal jelölt területen, Bangladesben és India két keleti tartományaiban épp annyian élnek, mint a kékkel jelölt országokban, köztük Oroszországban, Kanadában, az egész Ausztrál kontinensen, és Dél-Amerika, valamint Afrika több országában összesen.

Nem csoda, hiszen India a Föld népességének ötödét adja, itt összesen 1,25 milliárd ember él. A térképen jelölt két indiai tartomány az ország harmadik és negyedik legnépesebb területe, Bihárban 104, Nyugat-Bengálban pedig 91 millióan élnek. A piros területhez tartozik még Banglades is, amelynek 157 milliós népessége van.

Emellett eltörpül Kanada 35 és Ausztrália 31 milliós - bizony, mindössze három Magyarországnyi! - népessége, de még Oroszország 144 milliós lakosságával együtt sem tudják beérni a piros területeket. Kell hozzá még az Egyesült Államok néhány állama, teljes Skandinávia, a Baltikum, és jó pár dél-amerikai és afrikai ország is, hogy kijöjjön az a körülbelül 350 millió fő, amely a Föld népességének 5 százalékát adja.

Még több tudományos tény és tévhit

Ez is csak egy városi legenda: hány gramm az emberi lélek?

Ezt sem tanították töriórán: a rómaiak titkos folyóügyei

Most már bizonyíték is van rá, hogy aludni jó

Ezt sem így tanították az iskolában: a görögök szégyellték a demokráciát

Ma is érdemes volt felkelni: a paradicsom tényleg gyümölcs

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!