szerző:
Eduline

Egy angol katolikus általános iskolában különös módszerrel küzdenek szorongás és a stressz ellen.

©

Egy angol katolikus általános iskolában Merseyside leghírhedtebb kerületétől nem messze - ahol fegyveres bűnözés és a mindennapos erőszak miatt az iskolás gyermekek többségét is találkozott már valamilyen formában erőszakkal és bűntényekkel - különös módszerrel küzdenek szorongás és a stressz ellen.

Az iskola ugyanis egyike azon iskoláknak, ahol az Egyesült Királyság hátrányosabb helyzetű részeiben vannak, és használják a meditációs technikákat, amelyek segítik a kiszolgáltatott gyermekeket megbirkózni a mindennapi stresszel - írja a The Guardian.

Persze a kezdeményezés az iskolák számára nem olcsó, de a résztvevők szerint a beruházás már most kifizetődött, hiszen nemcsak a gyermekek mentális egészségét segíti, hanem hosszútávon javítja az iskolai teljesítményüket is.

Egy kilencéves fiú örömmel mesélt arról, hogy a meditáció segített neki elfelejteni minden ijesztő dolgot. Arról nem is beszélve, hogy a sikeren felbuzdulva, az iskola most bevezetett egy hasonló foglalkozást a szülők számára is.

Bárki megirigyelhetné: ilyen iskolai lépcsőn öröm lehet járni

Tóalmáson az iskola diákjait most már minden nap egy kedves üzenet fogadja, ha belépnek az suli ajtaján. A korábbi kreatív iskolalépcsős megoldások után itt egy újabb, amivel a diákokat nem csak tanítani lehet, hanem motiválni is.