szerző:
Eduline

A szülők segítségét kérték három szekszárdi iskola mosdóinak felújításához.

©

Három szekszárdi intézményben is a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához – tudta meg a Magyar Nemzet. Az érintett intézmények a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Baka István Általános Iskola, illetve a Dienes Valéria Általános Iskola.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás arról mesélt, a Garay egyik szülői értekezletén jelezte az iskola igazgatója, hogy lenne lehetőség a vizesblokk felújítására, ám a költsége roppant nagy, 24 millió forint. Kapnak támogatást, de így is hiányzik nyolcmillió. Informátoruk szerint a szülőktől nem feltétlenül azt várták, hogy maguk adjanak pénzt, inkább azt kérték, vessék be a kapcsolataikat.

Szeretném megerősíteni, hogy az intézményben nyíltan, őszintén kértem a testület és a közösségek véleményét, és a pozitív lehetőséget látja benne minden fél – jelentette ki az általános iskola vezetője. Ha nem lesz sikeres a kezdeményezés, elállnak a felújítás támogatásától, ami az önkormányzat és a tankerületi központ hatáskörében marad.

A Magyar Nemzet az ügyben kereste a Klebelsberg Központot és a Szekszárdi Tankerületi Központot is. Szerették volna megtudni, hogy miért kell a szülőket és az önkormányzatot bevonni a felújításba, illetve hogy mennyi pénze van erre a tankerületnek, azonban lapzártáig nem kaptak választ.

Még mindig vadásznak a tanárokra az iskolák: több mint 800 állást hirdetnek

194 tanítói, 630 tanári - ennyi álláshirdetés közül válogathatnak azok a pedagógusok, akik ezekben a napokban váltanának munkahelyet. Ez egyben azt jelenti, hogy három és fél hónappal a tanévkezdés után még mindig több száz iskolában hiányzik egy vagy több tanító, szaktanár.