szerző:
Eduline

Védelmi pénzt szedett két fiú egy iskolában, bíróság előtt kell felelniük a tettükért. Ha a kiszemelt áldozat nem fizetett, meg is verték.

©

Az atv.hu azt írja, az ügyész szerint a két hatodikos fiú az alattuk járó évfolyam diákjait terrorizálta, pénzt követeltek tőlük és veréssel fenyegették a két kisebb társukat. Ha tudták, hogy a kisebbeknél pénz van, akkor lefogták, erőszakkal átkutatták áldozataikat. Amikor egy osztálytársuk ezt észrevette, akkor a szemtanút is megverték.

„A sértetteket több alkalommal megrúgták, őket leköpték, bordájukba beleütöttek, valamint közölték velük, hogy mostantól csicskák vagytok, és a mai naptól kezdve pénzt kell hozniuk nekik” – mondta Sárköziné Horváth Judit ügyész.

A történet egy debreceni iskolában zajlott. Az iskola vezetője februárban azt mondta, hogy ők mindent megpróbáltak, hogy saját eszközeikkel megoldják a problémát, de a két fiút nem tudták kordában tartani; ezért fordultak a rendőrséghez.

Kövekkel fegyverezné fel diákjait egy tanfelügyelő Pennsylvaniában

Egy pennsylvaniai tanfelügyelő megtalálta a megoldást az iskolai lövöldözésekre: kövekkel fegyverzi fel a gyerekeket. Miközben a legutóbbi, 17 halálos áldozattal járó, floridai iskolai lövöldözés után az Egyesült Államokban szombaton több ezres tüntetést szerveznek March for Our Lives címmel a fegyvertartás korlátozásáért, egy pennsylvaniai tanfelügyelő bejelentette, hogy ők más utat választanak.