szerző:
Eduline

Egy pennsylvaniai tanfelügyelő megtalálta a megoldást az iskolai lövöldözésekre: kövekkel fegyverzi fel a gyerekeket.

©

Miközben a legutóbbi, 17 halálos áldozattal járó, floridai iskolai lövöldözés után az Egyesült Államokban szombaton több ezres tüntetést szerveznek March for Our Lives címmel a fegyvertartás korlátozásáért, egy pennsylvaniai tanfelügyelő bejelentette, hogy ők más utat választanak.

Floridai iskolai lövöldözés: félénk fiúnak ismerték az ámokfutót

Problémás diák volt a floridai ámokfutó volt iskolatársai szerint, összeveszett több barátjával, verekedett volt barátnője új udvarlójával, és nem sokkal a 17 halálos áldozattal járó szerdai tragédia előtt felkavaró dolgokat posztolt a közösségi médiában - közölte egy rendőrségi tisztségviselő a 19 éves Nikolas Cruz volt iskolatársainak beszámolója alapján.

Dr. David Helsel, a Blue Mountain School District tanfelügyelője közölte az ABC-partner WNEP-vel, hogy kövekkel fegyverzik fel a gyerekeket - írja 444.hu.

„Minden tanterembe kihelyeztünk egy 5 gallonos (19 literes) vödröt, tele folyami kövekkel. Ha egy fegyveres behatoló megpróbál bejutni valamelyik osztálytermünkbe, egy kövekkel felfegyverzett diákokkal teli osztályteremmel találja magát szembe, és meg lesz kövezve.”

A tanfelügyelő szerint a tenyérnyi kövekkel jó erősen oda lehet sózni, így fájdalmat okozhatnak, és elterelhetik a lövöldöző figyelmét - írja az oldal.

Világsztár állt a fegyveres erőszak ellen tiltakozó diákok mellé

George Clooney a szombati washingtoni diáktüntetés előtt a The Guardian amerikai különkiadását szerkesztő parklandi gimnázium diákjainak küldött nyílt levelében dicsérte a fiatalok fegyveres erőszak elleni tiltakozó mozgalmát. Mint írta: kiállásuk miatt megint büszkének érzi magát hazájára. A floridai Parkland gimnáziumban lezajlott februári lövöldözésnek 17 halálos áldozata volt.