szerző:
Eduline

Január 19-én ne menj suliba, üzenik a szervezők. Követeléseikkel a Parlament elé, a Kossuth térre vonulnak - írja a hvg.hu.

©

Ilyen követelés a részükről többek között az, hogy ne legyen 7,8 vagy 9 órája a diákoknak. - írja a hvg.hu. „Elegünk van, hogy a 19. századi egyetemes anyagot olyan részletezve tanuljuk, mintha tegnap történt volna és, hogy ezt 7, 8 vagy 9 órában kell megoldani. Igenis fontos tanulni a múltat, de ahogy telik az idő, bővülnek az ismeretek, velük együtt a tananyag, és ez egy idő után borzalmasan felhalmozódik. A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban.”

A Facebook-eseményen hozzáteszik:

Csak bele kell nézni például a finn oktatási rendszerbe: nincs osztályzás az első években, ezáltal nem alakul ki stressz a gyerekekben; nem alakul ki kiközösítés, mert nem csak oktatnak, hanem közösségeket alakítanak; rövid a napi tanítási idő, ezáltal nem fáradnak el a diákok és jobban tudnak koncentrálni.

A rendezvény fő célja, hogy összefoglalja a diákság problémáit, felvilágosítsa a diákságot az oktatás modern rendszereiről, ezen kívül fel szeretnék hívni a figyelmet a problémáinkra, és azokra megoldást keresni. Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben szeretnének tanulni. Az esemény céja, hogy szinte csak diákok részvételével demonstrálni, hogy nekik, diákoknak vannak gondolataink, amiket érvényesíteni szeretnénk. A rendezvényen meg szeretnék mutatni, hogy ha más nem, akkor ők fogunak változtatni a régi, elavult oktatási rendszer igazságtalanságain, melyek bennünket érintenek.

Kiürülnek az iskolák január 19-én? Demonstrációt szerveznek

„Ne menj suliba!" címmel szerveznek demonstrációt január 19-ére a Kossuth térre. A diákok kezdeményezésére szerveződött tiltakozás az oktatási rendszer minőségére akarja felhívni a figyelmet. Az atv.hu azt írja, a szervezők több ezer résztvevőre számítanak. „Elegünk van, hogy a 19.